Pasienter og Familie

Norsk Immunsviktforening (NIF) ble stiftet i 1983 av familier med barn med Primære Immunsvikt sykdommer.

Med førstehåndskunnskap om de mange utfordringene du har, eller slutt kan stå overfor, har NIF utviklet ressurser til å møte dine behov. Enten du eller et familiemedlem er nylig diagnostisert eller vært levende med en primær immunsvikt sykdom i år, gir NIF tjenester for å hjelpe pasienter og familier å takle dette i hverdagen.

  • NIF utgir pedagogisk informasjon og oppdaterte publikasjoner for mennesker som lever med en primær immunsvikt sykdom. Det er ingen kostnad for disse og de fleste er tilgjengelig for nedlasting fra webområdet immunsvikt.no.
  • NIF  kobler pasienter og deres familier med andre som har gått gjennom lignende situasjoner å dele erfaringer, oppmuntring og forståelse gjennom likemannsarbeid og seminarer.
  • Pasienter får personlige hjelp med spørsmål om forsikring, lege beliggenhet, personlig undervisningsmateriell, og tilgang til pleie og behandling.
  • Lokalt, regionalt og på nasjonalt nivå holdes gjennom hele året pedagogiske møter med ledende fagfolk og immunologer.

NIF koordinerer alle disse ressursene, og mange flere, for pasienter og familier som lever med primær immunsvikt sykdommer.

Sørg for å besøke vår hjemmeside ofte, for oppdatert informasjon om primær immunsvikt sykdommer, i tillegg til direkte tilgang til verdifulle programmer, møter og støtte, både nasjonalt og lokalt.